Kérdezzen! - Leggyakoribb kérdések

Mennyit kell várni egy vizsgálatra és egy műtétre?
Általában 1-2 héten belül tudunk időpontot adni mind vizsgálatra, mind műtétre.

Mindkét szem műthető egyszerre?
Igen. Mindkét szem műthető egyszerre.

Mikor fogok élesen látni?
Műtét után jól lát, nem lesz szüksége szemüvegre. Azonban a végleges látásélesség pár hét, előfordul, hogy pár hónap alatt alakul ki. Időnként látásingadozás is előfordulhat az első hetekben, hónapokban. El kell járni a havi kontrollokra, hogy követhessük a gyógyulást, és be kell tartani az orvosi előírásokat.

Ha visszaromlik a látásom, mit tehetek?
A látásjavító lézerkezelések ma már rutinműtétnek számítanak. A látásjavulás mértéke nagyon pontosan előre meghatározható. Az eredmények életre szólóak, nagyon ritkán fordul elő visszaromlás, aminek legtöbb esetben a lézerkezeléssel nem összefüggő oka van: kezdődő szürkehályog, zöldhályog, cukorbetegség stb. Vagyis lézerkezelés nélkül is romlott volna a látás. Ezeket a betegségeket kezelni kell. Amennyiben viszont a szervezet előre nem meghatározható, egyéni ellenreakciója okozza a vártnál rosszabb látáseredményt, például 1 Dioptria visszatérését, akkor a megmaradt Dioptriát egy ingyenes lézerkezeléssel eltüntetjük.

Mikor vezethetek műtét után?
LASIK kezelések után pár nap, PRK kezelés után 1 hét pihenés, betegszabadság szükséges, majd munkába lehet állni, és vezetni is lehet.

Mikor emelhetek és sportolhatok műtét után?
Az erőfeszítés semmilyen kárt nem tud okozni. Így lehet emelni akár nyomban a műtét után. A legtöbb sport szabadon űzhető, kivétel a vízi sportok, küzdősportok és a labdajátékok az első hónapban.

Műtét után szülhetek természetes úton?
Igen. Semmilyen akadálya nincs a természetes szülésnek.

Kérdezzen!

Kérdezzen!